Skip to main content

De Windsurfer klasse is genomineerd voor de Olympische spelen 2024 in Parijs.

Eenvoud, spectaculair en betaalbaarheid zijn de kern eigenschappen van de nieuwe Windsurfer LT. Met deze kern waarden heeft de Internationale Windsufer Klasse Organisatie (IWCA) zich officieel kandidaat gesteld voor de Olympische spelen in 2024, Parijs bij de World Sailing organisatie.

Doordat de Windsurfer zich uitstekend leest voor verschillende disciplines is het voor het publiek aantrekkelijk en ook dichtbij te volgen. Course racing, Slalom, Freestyle, Suppen en een Marathon het kan allemaal met de nieuwe Windsurfer LT.

In November 2018 heeft de World Sailing organisatie besloten om deelname van Windsurfen aan de Olympische Spelen van 2024 te verlengen en tevens aangekondigd om het Windsurf materiaal te laten evalueren door een technische commissie.

Windsurfen is een Olympische klasse sinds in 1981 de IYRU (International Yacht Racing Union), de voorganger van de World Sailing organisatie, de Olymosche Windsurf klasse moest aanwijzen tussen twee boards. De Windsurfer One Design of de Windglider. Het werd de Windglider met Stephan van den Berg als 1e Olympische Kampioen in 1984.

De presentatie van de Windsurfer Klasse die naar de technische commissie van de World Sailing organisation is gestuurd kan je hier vinden.

 https://bit.ly/2GJHKrF

Download het pers bericht