Skip to main content

VWDTP Windsurfing Courserace, Marathon en Slalom 2021 (Paterswolde)

Wanneer

18/09/2021 - 19/09/2021    
11:00 - 17:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Vereniging Watersport De Twee Provinciën - VWDTP
Meerweg 227, Haren, Groningen, 9752 XC

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Op zaterdag 18 en zondag 19 september, voor ‘oude deuren’, ‘Vintage’ en Windsurfer LT op het Paterswoldsemeer

 

Weet jij nog van toen, toen wij de jeugd van tegenwoordig waren? Vroeger, toen de boten nog van hout waren. Rond 1975 voer de eerste windsurfer van kunststof op het Paterswoldsemeer. Wij, de jeugdleden van toen waren razend enthousiast en adopteerden deze nieuwe watersporttrend.

Vallen, opstaan en weer doorgaan, totdat je halve wind kon planeren. Vervolgens een kruisrak trainen en tenslotte voor de wind met het zwaard omhoog excelleren! Na de reguliere zeilcompetitie op zondagochtend organiseerden wij ’s-middags windsurfwedstrijden.

Op zaterdag 18 en zondag 19 september a.s. gaan we deze periode herbeleven met (oud-)leden en andere nieuwe enthousiastelingen met de 5e Windsurfing Courseracing & Marathonrace. Een kleurrijk surf-evenement met drie à vijf wedstrijden, in wedstrijd- en recreatieklasse, onderbreking voor de lunch en aansluitend Borrel, Pizza & surfsound op zaterdag. En nieuw zijn de Marathon voor de Windsurfer LT op zondagochtend en de Slalom voor Windsurfer LT op zondagmiddag, voor het terras van VWDTP.

De vorige edities waren een groot succes. Meedoen is belangrijker dan winnen. Gezelligheid is troef en iedereen krijgt een prijs. Kosten zijn € 30 voor de zaterdag (onder 23: € 20) en € 7.50 voor de zondag.

Kortom, haal je plank van zolder, zoek je spullen bij elkaar en whatsapp je vrienden van weleer. En meld je aan! Wil je meedoen, maar heb je geen spullen, laat het ons weten. Je kunt oude deuren + nieuwe LT longboards lenen/huren. Noteer de datum en deel dit bericht met al je surfvrienden van toen!

Meer informatie, zoals wedstrijdbepalingen en programma vind je hierAanmelden voor Windsurfer LT via deze link.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.